0,00 €

Uitleendienst met 150.000 herbruikbare bekers uitgebreid

Limburg.net heeft al jarenlang een uitleendienst voor herbruikbare bekers, maar die werking wordt vanaf dit jaar serieus uitgebreid. Vlaamse overheden en lokale besturen zijn voortaan namelijk verplicht om bij de eigen werking of evenementen drank aan te bieden in herbruikbare bekers. Wegwerp is taboe. Dat is nu al zichtbaar bij de nieuwjaarsrecepties van de gemeenten.

“We hadden in het verleden 4.000 bekers ter beschikking voor evenementen van kleine verenigingen. Die bekers zaten aan het einde van hun levensduur. Door de grote vraag vanuit de gemeenten hebben we 150.000 herbruikbare bekers besteld”, zegt woordvoerster Ilse Luypaerts van Limburg.net.

Krasvrij

Er is dit keer gekozen voor bekers vervaardigd uit polypropyleen die een paar honderd keer moeten meegaan. De bekers zijn namelijk minder gevoelig voor krassen.

Limburg.net voorziet een standaard festivalbeker van 30 cl (tapmaat 25 cl), die bedrukt is met het logo van de afvalintercommunale. Indien gewenst, kunnen ook andere bekers (cava, wijn, jenever …) gehuurd worden aan de tarieven van Limburg.net.

Schimmels

Voor het ontlenen van de bekers werkt Limburg.net samen met het bedrijf Festicup in Herk-de-Stad. Alle afspraken over het ontlenen, terugbrengen en betalen van de kosten voor de bekers worden gemaakt tussen de ontlener en Festicup. “De bekers kunnen worden afgehaald en binnengebracht bij alle Limburgse vestigingen van Bewel”, zegt Luypaerts.

In tegenstelling tot vroeger is de uitleendienst niet meer gratis. “Tot 1 januari was het inderdaad gratis, maar dan moesten de bekers ook proper gewassen teruggebracht worden. Probleem was dat die niet altijd droog waren en dat kan problemen opleveren met schimmels.”

Wasstraat

Voortaan worden de herbruikbare bekers volgens de regels van de kunst gereinigd en gedroogd in een wasstraat van een sociaal maatwerkbedrijf. “Voorlopig gebeurt dat nog bij Amab in Asse, maar in maart gaan onze bekers naar een nieuwe wasinstallatie van Bewel in Genk. Voor het reinigen en drogen vragen we 8 cent per beker, de rest blijft ten koste van Limburg.net”, besluit Luypaerts.

Limburg.net stelt herbruikbare drinkbekers ter beschikking aan de sport-, cultuur-, jeugd- en buurtverenigingen, onderwijsinstellingen, gemeentelijke diensten en adviesraden van de gemeenten in Limburg en Diest.

Cookies & Privacy

Deze website gebruikt cookies.
Meer informatie Ok!