0,00 €

Koop ik mijn herbruikbare bekers of huur ik ze?

Herbruikbare bekers aankopen is financieel en ecologisch enkel interessant als ze voldoende rouleren. Met andere woorden: je evenement zou meermaals per jaar moeten doorgaan of je zou je bekers ook ter beschikking moeten stellen van andere evenementen of verenigingen.

Het spreekt voor zich dat wanneer je je bekers wilt personaliseren, je ze sowieso moet aankopen. In dat geval werk je het best met een ontwerp dat voor lange termijn geschikt is. Wanneer je met een sponsor samenwerkt, raden we je aan om duidelijke langetermijn afspraken te maken.

Een andere mogelijkheid is om een bepaalde hoeveelheid bekers aan te kopen, bv. bierbekers, en een bijkomende capaciteit te huren, bv. wijnbekers. Herbruikbare bekers huren heeft als grote voordeel dat je altijd beroep kan doen op een voldoende capaciteit aan bekers. Wij leveren het gewenste aantal bekers op het juiste tijdstip en op de juiste plaats. Na afloop van je evenement hoef je je ook geen zorgen te maken over stockage. Bij Festicup kan je herbruikbare bekers huren voor alle evenementen: van een tuinfeest tot een groot festival, en alles daar tussenin.

Hoe organiseer ik de inzameling van mijn herbruikbare bekers, met of zonder waarborg?

De herbruikbare bekers mogen natuurlijk niet verloren gaan tijdens je evenement. De verantwoordelijkheid over de bekers moet je deels bij je bezoekers leggen, maar als organisatie moet je zelf ook de nodige stappen ondernemen. Zo is duidelijke communicatie naar je bezoekers een absolute must. Deze communicatie start je best ruim op voorhand op je sociale mediakanalen, zodat je bezoekers volledig op de hoogte zijn van wat er van hen wordt verwacht.

Tot voor kort was het onbegonnen werk om herbruikbare bekers te gebruiken zonder waarborgsysteem. We merken echter een serieuze mentaliteitswijziging waardoor je kan overwegen om zonder waarborg te werken. Bezoekers vinden het niet meer juist aanvoelen om hun lege beker gewoon de grond achter te laten, en daar zijn wij blij om!

Wanneer je zonder waarborg wilt werken, moet je zorgen voor een intensieve inzameling. Ecoteams kunnen met karretjes rondlopen op het terrein om de herbruikbare bekers in te zamelen. Je voorziet best nog steeds voldoende vaste inzamelpunten waar bezoekers hun beker kunnen deponeren. Met de nodige communicatie kan dit een succes zijn. Zo ging Gladiolen Festival 2019 voor de eerste keer met meer dan 30.000 herbruikbare bekers te werk, zonder inzameling!

De meer gebruikelijke manier van werken is met een waarborgsysteem. Een mooie, herbruikbare beker van een event is vaak een collectorsitem. De kans bestaat dus dat je bezoekers hun beker als aandenken mee naar huis willen. Zet daarom de waarborg hoog genoeg. Een goede norm hiervoor is minimum een euro voor gewone bekers en drie euro voor bekers voor speciaalbieren. Dankzij een voldoende hoge waarborg verlaagt de uitval en maak je geen verlies op het verschil tussen de waarborg en aankoopprijs van de herbruikbare beker.

Geef gerust een lager afgerond bedrag in cash terug: bv. geef een euro in plaats van 1,25 euro. Dat is eenvoudiger voor je medewerkers en de extra winst kan de meerkosten van het systeem zoals afwassen, aankoop of huur van de bekers compenseren. Om je bezoekers tevreden te houden, voorzie je best de mogelijkheid om herbruikbare bekers in te wisselen voor geld.

Per duizend bezoekers heb je een medewerker nodig bij de stand voor de teruggave van de waarborg. Houd je inzamelstand ook langer open dan de bar, zodat alle bezoekers de kans krijgen om hun beker terug te brengen voor de waarborg. Voor kleine evenementen kan de teruggave van de waarborg gewoon aan de kassa gebeuren. Je kassamedewerker heeft op het einde van het evenement tenslotte veel minder werk, aangezien er minder jetons of drankbonnen worden verkocht naarmate je event op haar einde loopt.

Veel bezoekers zien het niet zitten om aan te schuiven om hun borg terug te vragen. Om wachtrijen bij het inleveren van lege bekers te vermijden, kan je je bezoekers ook de mogelijkheid geven om hun waarborg te doneren aan een goed doel. Een ‘drankorgel’ aan de uitgang of ophaling van de herbruikbare bekers op het terrein zijn hiervoor goedwerkende systemen.

Over bezoekers die je herbruikbare bekers niet terugbrengen hoef je je geen zorgen te maken. Zij hebben de kostprijs van de beker namelijk betaald via de waarborg. Voor jou is dat dus gewoon extra reclame!

Hoeveel herbruikbare bekers heb ik nodig?

Bij Festicup zijn we ervan overtuigd dat je herbruikbare bekers tijdens je evenement moet hergebruiken. We gaan je dus niet adviseren om per geschonken consumptie één herbruikbare beker te voorzien. Enkel bij evenementen waar er korte en hevige pieken van drankverbruik zijn, zoals een voetbalmatch, en je niet de mogelijkheid hebt om je herbruikbare bekers tijdig te spoelen, moet die aanpak wel toegepast worden.

Het benodigde aantal herbruikbare bekers is sterk afhankelijk van het maximum aantal bezoekers dat je op één moment verwacht, alsook van hoeveel verschillende soorten bekers je wilt gebruiken. Wanneer je met één of maximum twee verschillende soorten bekers werkt, is het aantal verwachte bezoekers vermenigvuldigen met 2,5 een goede stelregel voor het benodigde aantal herbruikbare bekers. Ga je nog specifieker drank schenken dan zal je het bezoekersaantal maal 4 moeten doen.

Andere factoren, zoals het aantal tapinstallaties, de spoelmogelijkheden, de inzamelmethode, het aantal piekmomenten, het programma van het evenement en de weersverwachtingen, spelen natuurlijk ook een rol bij het bepalen van het juiste aantal herbruikbare bekers. Bij evenementen waar je onmogelijk je bekers kan spoelen spreekt het voor zich dat je meer bekers moet voorzien. Ook hier moet je rekening houden met het soort evenement en het drankverbruik. In het ideale geval kijk je naar het drankverbruik van voorgaande jaren om het benodigde aantal herbruikbare bekers te bepalen. Om het aantal bekers voor de eerste editie van een evenement te bepalen, kan je stellen dat bij een ‘traag’ evenement twee à drie bekers per bezoeker voldoende zijn en bij een ‘snel’ evenement zeven à negen bekers.

Gelukkig sta je er niet alleen voor en adviseert Festicup je graag om het juiste aantal herbruikbare bekers te bepalen!

Hoe ga ik het best met mijn herbruikbare bekers te werk tijdens mijn evenement?

Elk evenement heeft zijn eigen knelpunten, waardoor elke werking uiteindelijk anders zal zijn. De medewerkers van Festicup hebben de nodige ervaring om samen met jou een gepaste aanpak te vinden voor elke situatie.

Algemeen proberen we er steeds voor te zorgen dat je herbruikbare bekers optimaal herbruikt worden tijdens je evenement, zodat je met zo min mogelijk bekers (huur of aankoop) toekomt. Dankzij onze mobiele wasstraat of mobiele wasunit zorgen we ervoor dat je de herbruikbare bekers op een vlotte en hygiënische manier kan spoelen tijdens je evenement. Na afloop van je evenement komen we de herbruikbare bekers - nat of vuil - en de mobiele wasinstallatie ophalen. Festicup voorziet vervolgens een industriële reiniging en droging van de herbruikbare bekers in het reinigingscenter. Nadien leveren we je bekers netjes verpakt en met een rapportage terug bij je af of voorzien wij de stockage tot je volgende evenement.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Herbruikbare bekers die je aankoopt zullen standaard aan huis geleverd worden om een zo vlot mogelijke afhandeling te garanderen. In uitzonderlijke gevallen kan je je bestelling zelf afhalen in het Festicup-magazijn. Hiervoor moet je steeds op voorhand een afspraak maken met een van onze medewerkers.

Wat is het verschil tussen polycarbonaat (PC), copolyester Tritan® en polypropyleen (PP)?

Bovengenoemde kunststoffen zijn grondstoffen voor herbruikbare bekers. Festicup werkt uitsluitend met herbruikbare bekers gemaakt uit polycarbonaat of copolyster. En daar hebben we enkele goede redenen voor.

Herbruikbare bekers gemaakt van PP zijn zeer beperkt in vormgeving en doen zo afbraak aan de drankbeleving die je je bezoeker ongetwijfeld wilt geven. PP-bekers vind je enkel in een klassieke bekervorm met verschillende tapmaten. Bovendien zijn deze bekers nooit glashelder. PP-bekers worden daarom meestal rondom en full color bedrukt om ze een mooie uitstraling te geven, maar dit is nadelig voor het reclageproces aan het einde van hun levensduur.

De PP-beker is flexibel en daardoor praktisch onbreekbaar. Labotesten hebben aangetoond dat een herbruikbare beker gemaakt uit PP maximaal 125 keer hergebruikt kan worden.

Het aanbod en de mogelijkheden bij herbruikbare bekers uit polycarbonaat of copolyester zijn bijna oneindig. Met deze grondstoffen kan echt glaswerk geïmiteerd worden. Zo kunnen we de drankbeleving die je bezoekers gewoon zijn van op café, voortzetten op je evenement. Op een veilige én duurzame manier.

Deze herbruikbare bekers zijn meestal beperkt bedrukt, wat het recylcageproces ten goede komt. Herbruikbare bekers uit polycarbonaat of copolyester zijn bij het einde van hun levensduur 100% recycleerbaar! Dankzij het mooie design is het ook niet nodig om deze bekers rondom te bedrukken. Een subtiele personalisatie is voldoende om ze nét dat tikkeltje extra te geven.

Labotesten hebben aangetoond dat herbruikbare bekers uit polycarbonaat of copolyester tussen de vijfhonderd en duizend keer hergebruikt kunnen worden, afhankelijk van factoren zoals gebruiksintensiviteit en spoelmethode. Onze herbruikbare bekers zijn dus onbreekbaar.

Kan ik stalen ontvangen?

Natuurlijk, je kan via onze webshop makkelijk stalen bestellen. De kostprijs van de stalen brengen we in mindering wanneer je over gaat tot bestellen van herbruikbare bekers!

Kunnen we langskomen bij Festicup tijdens de openingsuren?

We verwelkomen je graag op afspraak! Onverwacht bezoek is niet ideaal, omdat we dan niet kunnen garanderen dat de medewerker die je verder kan helpen aanwezig is.

Geef ons dus gewoon een seintje op voorhand en dan zien we elkaar binnenkort!

Met welk product kan ik mijn herbruikbare bekers reinigen?

We raden je aan om je herbruikbare bekers schoon te maken met onze cup-cleaner: een 100% natuurlijk probiotisch en ecologisch schoonmaakmiddel gebaseerd op EM-technologie (Effectieve Micro-organismen). Het zorgt ervoor dat de goede micro-organismen in de meerderheid zijn waardoor ze de werking van de schadelijke micro-organismen onderdrukken. Wanneer je een klassieke spoelbak gebruikt mag de cup-cleaner niet ontbreken. Het zorgt er namelijk voor dat je je bekers niet hoeft na te spoelen. Onze cup-cleaner is smaak- en geurloos waardoor je bekers na één spoeling klaar zijn voor gebruik.

De cup-cleaner komt standaard mee wanneer je gebruik maakt van een van Festicups mobiele wasstraten of wasunits!

Mogen herbruikbare bekers in de vaatwasser?

Onze herbruikbare bekers zijn bestand tegen warme temperaturen en kunnen dus industrieel gereinigd worden. Belangrijk om te weten is dat een standaard industriële vaatwasser, onze mobiele wasstraat en onze mobiele wasunits de bekers grondig spoelen, maar ze niet drogen. Kunststof absorbeert warmte slecht en kan daardoor niet snel opdrogen. Het reinigingscenter van Festicup is daarom voorzien van een innovatieve droogoplossing waarmee we 100% droge bekers kunnen garanderen.

We raden je af om je herbruikbare bekers in een huishoudelijke vaatwasser te steken. Deze toestellen, en vooral hun vaatwastabletten, zijn te aggressief. De kunststof waaruit onze herbruikbare bekers gemaakt zijn zal hier slecht op reageren, zeker na meervoudig gebruik. Het droogproces in een huishoudelijke vaatwasser is ook te lang, wat zorgt voor kalkvorming op je beker.

Organiseert Festicup groepsaankopen?

Festicup organiseert geen groepsaankopen via de webshop. Indien je interesse hebt in een groepsaankoop, staan we klaar om er eentje voor je op te zetten.

Zit je in een vereniging en heb je bevriende verenigingen die ook graag herbruikbare bekers willen aankopen? Neem dan even contact met ons op en dan bekijken we wat de mogelijkheden zijn!

Wat is de levensduur van een herbruikbare beker?

Herbruikbare bekers uit polycarbonaat of copolyester zijn onbreekbaar. Labotesten hebben aangetoond dat ze tussen de vijfhonderd en duizend keer gebruikt kunnen worden, afhankelijk van factoren zoals gebruiksintensiviteit en spoelmethode. Polypropyleenbekers daarentegen kunnen ten hoogste slechts 125 keer herbruikt worden. Onze herbruikbare bekers uit polycarbonaat of Tritan copolyester zijn dus de duurzame keuze!

Waarom werkt Festicup enkel met polycarbonaat of copolyestermateriaal?

Bij Festicup zijn we ervan overtuigd dat drankjes op evenementen op een duurzame manier verdeeld moeten worden. De manier waarop je je drankjes aanbiedt maakt echter een belangrijk deel uit van de bezoekerservaring. Het is dus cruciaal om je drankjes op een aangename manier te serveren. Festicup kiest daarom enkel voor kunststof glazen gemaakt uit polycarbonaat of copolyester. Dankzij die grondstoffen zien onze herbruikbare bekers eruit als echt glas!

Onze herbruikbare bekers zijn niet de goedkoopste op de markt. Festicup kiest namelijk resoluut voor kwaliteit en duurzaamheid, maar dat uit zich in een unieke belevenis!

Zijn herbruikbare bekers recylceerbaar?

Al onze herbruikbare bekers zijn 100% recycleerbaar! Wanneer je merkt dat je bekers versleten zijn komen we ze - op aanvraag - inzamelen. Op dit moment worden ze onder meer gerecycleerd tot iPhonehoesjes.

Zijn de herbruikbare bekers echt onbreekbaar?

Ja, het merendeel van onze herbruikbare bekers zijn écht onbreekbaar. Ze ondergaan zware kwaliteitstesten voordat we ze op de markt brengen. Zo blijven we topkwaliteit garanderen!

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Herbruikbare bekers die je aankoopt zullen standaard aan huis geleverd worden om een zo vlot mogelijke afhandeling te garanderen.

In uitzonderlijke gevallen kan je je bestelling zelf afhalen in het Festicup-magazijn. Hiervoor moet je steeds op voorhand een afspraak maken met een van onze medewerkers.

Kan ik stalen ontvangen?

Natuurlijk, je kan via onze webshop makkelijk stalen bestellen. De kostprijs van de stalen brengen we in mindering wanneer je over gaat tot bestellen van herbruikbare bekers!

Info

Er zijn geen resultaten om weer te geven

Wat is de levertijd?

Onbedrukt zijn de meeste herbruikbare bekers meteen leverbaar uit voorraad. Dat wilt zeggen dat je ze na een tot drie dagen in huis hebt. Bedrukt is er een standaardleveringstermijn van tien tot vijftien werkdagen na goedkeuring van digitale proefdruk.

Hoeveel bekers heb ik nodig?

Bij Festicup zijn we ervan overtuigd dat je herbruikbare bekers tijdens je evenement moet hergebruiken. We gaan je dus niet adviseren om per geschonken consumptie één herbruikbare beker te voorzien. Enkel bij evenementen waar er korte en hevige pieken van drankverbruik zijn, zoals een voetbalmatch, en je niet de mogelijkheid hebt om je herbruikbare bekers tijdig te spoelen, moet die aanpak wel toegepast worden.

Het benodigde aantal herbruikbare bekers is sterk afhankelijk van het maximum aantal bezoekers dat je op één moment verwacht, alsook van hoeveel verschillende soorten bekers je wilt gebruiken. Wanneer je met één of maximum twee verschillende soorten bekers werkt, is het aantal verwachte bezoekers vermenigvuldigen met 2,5 een goede stelregel voor het benodigde aantal herbruikbare bekers. Ga je nog specifieker drank schenken dan zal je het bezoekersaantal maal 4 moeten doen.

Andere factoren, zoals het aantal tapinstallaties, de spoelmogelijkheden, de inzamelmethode, het aantal piekmomenten, het programma van het evenement en de weersverwachtingen, spelen natuurlijk ook een rol bij het bepalen van het juiste aantal herbruikbare bekers. Bij evenementen waar je onmogelijk je bekers kan spoelen spreekt het voor zich dat je meer bekers moet voorzien. Ook hier moet je rekening houden met het soort evenement en het drankverbruik. In het ideale geval kijk je naar het drankverbruik van voorgaande jaren om het benodigde aantal herbruikbare bekers te bepalen. Om het aantal bekers voor de eerste editie van een evenement te bepalen, kan je stellen dat bij een ‘traag’ evenement twee à drie bekers per bezoeker voldoende zijn en bij een ‘snel’ evenement zeven à negen bekers.

Gelukkig sta je er niet alleen voor en adviseert Festicup je graag om het juiste aantal herbruikbare bekers te bepalen!

Hoe zijn de herbruikbare bekers verpakt?

Standaard zijn de bekers verpakt in kartonnen dozen, met voldoende bescherming voor transport. Optioneel kan je opbergdozen aankopen met de optie om je herbruikbare bekers meteen in deze opbergdozen te bewaren.

Waar worden Festicups herbruikbare bekers geproduceerd?

Al onze herbruikbare bekers zijn van Europese oorsprong. Alleen zo kunnen we premium kwaliteit garanderen met een minimale ecologische voetafdruk.

Biedt Festicup opbergdozen aan?

Ja, je kan via onze webshop opbergdozen aankopen. Bij de productspecificaties kan je per type beker terugvinden hoeveel stuks er in een opbergdoos passen.

Je kan de dozen leeg aankopen en vervolgens zelf je bekers erin opbergen of je kan ervoor kiezen om je bekers meteen gestapeld in opbergdozen te ontvangen (kleine meerkost).

Wat als ik mijn bekers sneller nodig heb?

Wanneer je snel onbedrukte bekers nodig hebt kunnen we steeds een spoedlevering inplannen, die op de dag zelf gebeurt, of we bekijken of je de bestelling zelf kan komen ophalen.


Voor bedrukte bekers proberen we ook steeds je deadline te respecteren. We vragen aan iedere klant een deadline, zodat we een flexibele drukplanning kunnen opmaken. Dit geeft ons de vrijheid om spoedorders even voorrang te geven. Zo heeft iedereen zijn bekers op tijd, ook al was je wat laat met bestellen. Geweldig, toch?

Hoe spoel ik mijn herbruikbare bekers tijdens mijn evenement?

Je kan gebruik maken van een mobiele wasstraat of mobiele wasunit. Hiermee bieden we je een industriele wascapaciteit van 1500 tot 7500 bekers per uur en per installatie. Combineer verschillende installaties om de gewenste capaciteit te bekomen of om de logistiek eenvoudiger te maken tijdens je evenement.

Bij kleine evenementen kan je gebruik maken van de klassieke spoelbak, hoewel dit de levensduur van je herbruikbare bekers niet ten goede komt. De spoelborstels bestaan namelijk uit ruwe kunststof waardoor ze miniscule krasjes op de bekers veroorzaken. Indien je er toch voor kiest om met spoelbakken te werken raden we je aan onze cup-cleaner te gebruiken.

Hoe zit het met instelkosten?

Voor elke opdracht zijn er instelkosten en drukkosten per type beker. De kostprijs hiervan kan je berekenen in onze webshop.

Wat is de levertijd van bedrukte bekers?

Bedrukt is er een standaardleveringstermijn van tien tot vijftien werkdagen na goedkeuring van digitale proefdruk.

In welk formaat lever ik mijn logo aan?

Voor een kwalitatieve opdruk hebben we je ontwerp of logo nodig in vectorformaat met de daarbijhorende PMS (Pantone)-kleuren.

Een vectorbestand is een ontwerp dat je onbeperkt kan vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Bij bitmapbestanden (ook wel rasterafbeeldingen genoemd) kan dit niet. Een vectorbestand bestaat uit lijnen, ook wel ‘vectoren’ of ‘paden’ genoemd, en een bitmapbestand uit pixels. Een vector blijft altijd scherp, hoe groot je hem ook maakt. Bitmapbestanden worden brokkelig als je ze te ver vergroot.

Een vectorbestand lever je best aan in PDF-, EPS- of AI-bestandsformaat. Met grafische programma’s zoals Adobe Illustrator en CorelDraw kun je zelf een vectorbestand maken. Je gaat dan de afbeelding digitaal overtrekken of ‘vectoriseren’. Een JPEG-bestand opslaan als PDF, EPS of AI wilt dus niet zeggen dat het een vectorbestand is.

Kom je er zelf niet uit? Geen paniek, bezorg ons het bestand met de hoogste kwaliteit dat je hebt en wij zetten dit voor jou om in een vector. Bijkomende kosten kunnen hier van toepassing zijn, maar we informeren je hierover op voorhand.

Heb ik een minimumhoeveelheid bekers nodig vooraleer ik ze kan laten bedrukken?

We bedrukken kleine tot zeer grote oplages. Het is wel zo dat de drukkost zwaarder zal doorwegen wanneer je slechts enkele bekers wilt laten bedrukken. Onze webshop geeft aan vanaf welke hoeveelheid je de bekers kan bedrukken, maar je kan ons vrijblijvend contacteren voor een prijsofferte indien je graag een kleinere hoeveelheid wilt.

In hoeveel kleuren kunnen de bekers bedrukt worden?

We kunnen je herbruikbare bekers in tot wel vijf kleuren opdrukken. Om zeker te zijn dat je de gewenste drukkleur krijgt, kan je ons best de PMS-nummers (Pantone-kleuren) bezorgen.

Heb je geen PMS-kleur? Geen nood, Festicup zoekt de meest geschikte PMS-kleur voor jou!

Kan ik een drukproef ontvangen?

Voor we de productie van je bedrukte herbruikbare bekers starten, ontvang je altijd een digitale drukproef ter goedkeuring. Hierop staat alle nodige informatie, zoals drukformaat en PMS-kleuren.

Een echte drukproef voorzien we enkel in uitzonderlijke gevallen tegen een meerprijs. Dit gebeurt meestal wanneer grote hoeveelheden gedrukt worden (meer dan 100.000 stuks).

Hoe groot kan de beker bedrukt worden?

Elk type beker heeft zijn specificaties en bedrukkingsmogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde wettelijke marges waarmee we rekening moeten houden, zoals de afstand tot de drinkrand.

Bij sommige bekers is het mogelijk om rondom een opdruk te voorzien. Dat heet dan zeefdruk. We proberen dit zo weinig mogelijk te doen, omdat deze bekers nadien, wanneer ze versleten zijn, moeilijk te recycleren zijn.

De meest courante en kwalitatieve druktechniek is de tampondruk. Die heeft een drukoppervlak van 42mm x 38mm.

Onze grafische vormgevers zullen op basis van hun ervaring je logo op de best mogelijke manier positioneren op de gevraagde beker. Voordat we met de druk beginnen ontvang je steeds een drukproef die je moet goedkeuren.

Wat als ik mijn bekers sneller nodig heb?

We vragen aan iedere klant een deadline, zodat we een flexibele drukplanning kunnen opmaken. Dit geeft ons de vrijheid om spoedorders even voorrang te geven. Zo heeft iedereen zijn bekers op tijd, ook al was je wat laat met bestellen. Geweldig, toch?

Hoe spoel ik mijn herbruikbare bekers tijdens mijn evenement?

Je kan gebruik maken van een mobiele wasstraat of mobiele wasunit. Hiermee bieden we je een industriele wascapaciteit van 1500 tot 7500 bekers per uur en per installatie. Combineer verschillende installaties om de gewenste capaciteit te bekomen of om de logistiek eenvoudiger te maken tijdens je evenement.

Bij kleine evenementen kan je gebruik maken van de klassieke spoelbak, hoewel dit de levensduur van je herbruikbare bekers niet ten goede komt. De spoelborstels bestaan namelijk uit ruwe kunststof waardoor ze miniscule krasjes op de bekers veroorzaken. Indien je er toch voor kiest om met spoelbakken te werken raden we je aan onze cup-cleaner te gebruiken.

Hoeveel herbruikbare bekers heb ik nodig?

Bij Festicup zijn we ervan overtuigd dat je herbruikbare bekers tijdens je evenement moet hergebruiken. We gaan je dus niet adviseren om per geschonken consumptie één herbruikbare beker te voorzien. Enkel bij evenementen waar er korte en hevige pieken van drankverbruik zijn, zoals een voetbalmatch, en je niet de mogelijkheid hebt om je herbruikbare bekers tijdig te spoelen, moet die aanpak wel toegepast worden.

Het benodigde aantal herbruikbare bekers is sterk afhankelijk van het maximum aantal bezoekers dat je op één moment verwacht, alsook van hoeveel verschillende soorten bekers je wilt gebruiken. Wanneer je met één of maximum twee verschillende soorten bekers werkt, is het aantal verwachte bezoekers vermenigvuldigen met 2,5 een goede stelregel voor het benodigde aantal herbruikbare bekers. Ga je nog specifieker drank schenken dan zal je het bezoekersaantal maal 4 moeten doen.

Andere factoren, zoals het aantal tapinstallaties, de spoelmogelijkheden, de inzamelmethode, het aantal piekmomenten, het programma van het evenement en de weersverwachtingen, spelen natuurlijk ook een rol bij het bepalen van het juiste aantal herbruikbare bekers. Bij evenementen waar je onmogelijk je bekers kan spoelen spreekt het voor zich dat je meer bekers moet voorzien. Ook hier moet je rekening houden met het soort evenement en het drankverbruik. In het ideale geval kijk je naar het drankverbruik van voorgaande jaren om het benodigde aantal herbruikbare bekers te bepalen. Om het aantal bekers voor de eerste editie van een evenement te bepalen, kan je stellen dat bij een ‘traag’ evenement twee à drie bekers per bezoeker voldoende zijn en bij een ‘snel’ evenement zeven à negen bekers.

Gelukkig sta je er niet alleen voor en adviseert Festicup je graag om het juiste aantal herbruikbare bekers te bepalen!

Waarom moet ik een waarborg betalen?

We hopen natuurlijk dat al je gehuurde bekers terug bij ons terechtkomen. Wanneer er toch bekers veloren gaan, moeten we een kost doorrekenen. Die kost is afhankelijk van het type beker en kan je terugvinden bij de verhuurspecificaties.

Je ontvangt binnen de veertien dagen na het huren van de bekers een retourorder gevolgd door een creditfactuur, of een bijkomende factuur wanneer het verlies groter is dan de waarborg.

Hoe kan ik tijdelijk extra capaciteit voorzien?

Heel wat organisaties beschikken al over hun eigen herbruikbare bekers. In de meeste gevallen zijn dat bierbekers. Als je je assortiment tijdelijk wilt uitbreiden naar cavabekers, wijnbekers, cocktailbekers en meer, zit je bij Festicup goed.

Je huurt het type beker of het aantal extra bekers dat je nodig hebt, en wij zorgen voor de rest!

Hoe worden de herbruikbare bekers geleverd?

Wanneer je onze bekers huurt, leveren we ze in opbergdozen. Het aantal bekers per doos is sterk afhankelijk van het type beker dat je gekozen hebt.

Na afloop van je evenement steek je de bekers terug netjes in de dozen, die we vervolgens terug komen ophalen.

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

Ja, gehuurde bekers kan je komen ophalen in ons magazijn. Je moet hier altijd eerst een afspraak voor maken zodat je bestellig op tijd klaarstaat en we iemand kunnen voorzien om je verder te helpen. Je bestelling moet volledig klaar zijn voordat je ze kan ophalen.

Waarom kan ik de oplage herbruikbare bekers niet vrij kiezen en rond de webshop automatisch af?

Onze webshop houdt rekening met verpakkingshoeveelheden en zal je daarom steeds de dichtstbijzijnde verpakkingshoeveelheid aanbieden.

Mag ik mijn gehuurde bekers zelf reinigen?

Dat is helaas niet mogelijk. We moeten voor de volgende verhuring namelijk kunnen garanderen dat de bekers 100% proper en droog zijn. We nemen de eindreiniging daarom altijd voor onze rekening.

De minimale meerkost dat dit met zich meebrengt weegt niet op tegen de uren die je nodig zou hebben om de bekers te wassen en te drogen na je evenement. Deze aanpak is dus voor beide partijen zinvoller!

Hoe lang op voorhand moet ik de herbruikbare bekers reserveren?

Daar kunnen we jammer genoeg geen exact antwoord op geven. We raden je wel aan om altijd goed op tijd te reserveren, zodat we kunnen verzekeren dat je gevraagde bekers beschikbaar zijn.

De piekmomenten in de vraag zitten in de zomerperiode. We adviseren je in die periode om minimaal vier weken op voorhand je bekers te reserveren.

Kan ik een mobiele wasstraat of mobiele wasunit aankopen?

Ja, op aanvraag kunnen we voor jou een mobiele wasstraat of wasunit bouwen met de gewenste capaciteit.

Voorziet Festicup transportbakken?

Nee, wij voorzien enkel voldoende wasmanden om de bekers in te plaatsen. Bakken om de vuile of propere bekers te transporteren tussen het waspunt en de dranktoog moet je zelf regelen.

Welke aansluitingen heb ik nodig?

Iedere mobiele wasstraat of wasunit heeft zijn eigen specificaties en aansluitingen. Bij de mobiele wasstraten bieden we tot 25 meter aansluitmogelijkheden, bij de mobiele wasunits moet je dat zelf voorzien.

Raadpleeg de technische infosheet op de productpagina’s van de wasoplossingen om te weten welke aansluitingen je nodig hebt.

Wanneer wordt de wasinstallatie geleverd?

Onze medewerkers nemen de dag voor je reservatie contact met je op om concrete afspraken te maken. We proberen daarbij in de mate van het mogelijke rekening te houden met je behoeften.

Wat is het verschil tussen een mobiele wasstraat en een mobiele wasunit?

Een mobiele wasstraat is een plug-and-playinstallatie op een trailer. Onze mobiele wasstraten zijn beschikbaar in verschillende capaciteiten en verschillende afmetingen. Ze beschikken over alle nodige voorzieningen (elektriciteit, wateraanvoer -en afvoer), inclusief werkruimte. We komen onze mobiele wasstraten bij jou leveren en installeren.

Een mobiele wasunit is een industriële plug-and-playvaatwasser met zijn losse units. Die kan je eenvoudig inbouwen in je toog. Je moet zelf de nodige werkruimte en aansluiting voorzien.

Hoeveel personen heb ik nodig om de wasinstallatie te bedienen?

Voor de mobiele wasstraat is dit sterk afhankelijk van de capaciteit die je graag wilt behalen. Je voorziet best altijd minimum twee personen. Voor maximale capaciteit bij de mobiele wasstraat heb je vier tot zes mensen nodig.

Voor de mobiele wasunits heb je slecht een persoon nodig.

Kan ik de mobiele wasstraat of wasunits zelf ophalen?

De mobiele wasstraat zal steeds door ons eigen personeel geleverd en geïnstalleerd worden omwille van verzekering en om een correcte installatie te garanderen.

De mobiele wasunits kan je wel zelf ophalen in ons magazijn.

Hoeveel plaats heb ik nodig voor zo’n wasstraat of wasunit?

Iedere mobiele wasstraat of wasunit heeft zijn eigen specificaties en afmetingen. Je raadpleegt best de technische infosheets op de productpagina’s van de wasoplossingen om de juiste afmetingen te kennen.

Is het reinigingsproduct inbegrepen?

Ja, zowel bij de mobiele wasstraat als bij de mobiele wasunits is onze cup-cleaner inbegrepen.

Kan ik de mobiele wasstraat of wasunit ook apart huren?

Natuurlijk! Je hoeft onze bekers niet te kopen of te huren om gebruik te kunnen maken van onze mobiele wasstraten of units. Vergeet niet op tijd te reserveren!

Hoelang op voorhand moet ik de wasinstallatie reserveren?

Onze mobiele wasoplossingen zijn zeer gevraagd! We raden je aan om drie tot zes maanden op voorhand te reserveren.

Drogen de wasinstallaties de bekers ook?

Neen, de kunststof waaruit de herbruikbare bekers gemaakt zijn absorbeert onvoldoende warmte uit de wasinstallatie om te kunnen drogen. Hierdoor komen de bekers er nat uit. We kunnen helaas geen mobiele droogoplossing maken.

Kan Festicup personeel voorzien voor de mobiele wasstraat?

Hier hebben we geen standaard aanbod voor, maar we kunnen dit zeker voor je bekijken. Het is echter niet moelijk om onze installaties te bedienen. Dit kan dus door eender welke vrijwillger uitgevoerd worden!

Hoeveel verbruikt een wasstraat of wasunit?

Iedere mobiele wasstraat of wasunit heeft zijn eigen specificaties en verbruik. Raadpleeg de technische infosheet op de productpagina’s van de wasoplossingen om het juiste verbruik te weten.

Hoe reinigt Festicup de bekers en zijn ze altijd 100% droog?

In ons reinigingscenter in Brussel beschikken we over een zeer innovatieve was- en droogoplossing. Onze installatie is maar liefst zestien meter lang en werd gebouwd door Meiko (DE). Het is de eerste en enige in Europa die volledig droge bekers garandeert. Ze staat in een cleanroom met hoge normen. Momenteel hebben we hier een capaciteit van tienduizend bekers per uur, 100% proper en droog.

Mijn herbruikbare bekers zijn oorspronkelijk niet van Festicup, kan ik ze toch door jullie laten reinigen?

Ja, we stellen onze dienstverlening open voor iedereen! Denk eraan om op tijd te reserveren.

Hoe moet ik mijn gebruikte bekers aanleveren?

We vragen onze klanten steeds om de bekers in opbergdozen aan te leveren. We kuisen en drogen de dozen ook steeds, waarna we de gereinigde bekers er weer netjes in sorteren.

Wat is de verwerkingstijd?

Dit is sterk afhankelijk van de hoeveelheid bekers die gereinigd moeten worden, maar we doen altijd het nodige om ze je op tijd terug te brengen.

Waar is jullie reinigingscenter gevestigd?

Ons reinigingscenter bevindt zich bij Amab vzw in Asse. Dankzij deze centrale ligging kunnen we met minimaal transport een zo groot mogelijke dekking geven in heel het land!

Hoelang op voorhand moet ik aangeven dat ik mijn bekers in het reinigingscenter van Festicup wil laten reinigen en drogen?

Probeer je aanvraag steeds op tijd te doen, zodat we het nodige kunnen regelen qua transport en planning. Voor kleine orders (minder dan 10.000 stuks) is 48 uur op voorhand voldoende. Voor grote orders (meer dan 10.000 stuks) kan je best minimum 72 uur op voorhand je aanvraag indienen.

Hoe wordt het transport van de vuile bekers geregeld?

Indien je dat wenst voorziet Festicup de volledige logistieke ondersteuning. Je kan ook zelf je bekers naar ons magazijn of reinigingscenter brengen. Opgepast, dat kan enkel op afspraak!

Wat is een sociaal maatwerkbedrijf?

Een sociaal maatwerkbedrijf biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het sociaaleconomische aspect daarvan sluit nauw aan bij het duurzame karakter van Festicup.

Kan Festicup personeel voorzien voor de mobiele wasstraat?

Hier hebben we geen standaard aanbod voor, maar we kunnen dit zeker voor je bekijken. Het is echter niet moelijk om onze installaties te bedienen. Dit kan dus door eender welke vrijwillger uitgevoerd worden!

Kan Festicup ondersteuning geven tijdens mijn evenement?

Ja, indien je dat wenst kan er iemand aanwezig zijn tijdens je evenement om alles wat betrekking heeft tot herbruikbare bekers in goede banen te leiden. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info over de tarieven.

Is er technische ondersteuning bij de mobiele wasstraat?

Ja, je kan de technische permanentie 24/7 bereiken op een daarvoor bestemd telefoonnummer. We proberen je eerst telefonisch verder te helpen, maar indien nodig komt er een medewerker zo snel mogelijk ter plaatse.

Kan Festicup ons begeleiden in het hele traject?

Natuurlijk! Onze medewerkers begeleiden en adviseren je van A tot Z. We bepalen samen het type beker en het benodigde aantal, de opdrukmogelijkheden, de spoelmogelijkheden en welke logistieke ondersteuning nodig is.

Ook voor tips & tricks over de inzameling kan je bij ons terecht.

Hoeveel ruimte heb ik nodig achter de bar?

Herbruikbare bekers nemen meer plaats in beslag dan plastic wegwerpbekers. Hier moet je rekening mee houden wanneer je de grondplannen van je evenement tekent.

Een voorbeeld: een europallet (80x120cm) plastic wegwerpbekers bevat ongeveer 50.000 bekers. Bij gestapelde herbruikbare bekers zullen dat er tussen 5000 en 10.000 zijn. Bij niet-stapelbare bekers zit je ongeveer op 1000 stuks.

Kan ik mijn herbruikbare bekers bij Festicup stockeren?

Ja, je kan je bekers gerust bij ons stockeren! Dat kan al vanaf €0,75 per pallet per kalenderdag.

Hoeveel plaats heb ik nodig om mijn herbruikbare bekers te bewaren?

Dat is sterk afhankelijk van het type beker dat je aankoopt. Je kan dit makkelijk nagaan door uit te rekenen hoeveel bekers van jouw type er in een opbergdoos passen. Per pallet stapelen we 16 opbergdozen.

Hoe duurzaam is het wassen van herbruikbare bekers?

De reiniging van de bekers gebeurt bij ons op een zeer duurzame manier. Bijna al onze wasoplossingen zijn voorzien van waterrecuperatie en energieterugwinning, en ze verbruiken slechts 0,02 à 0,04 liter water per beker.

Waar worden de Festicup-bekers geproduceerd?

Al onze herbruikbare bekers zijn van Europese oorsprong. Alleen zo kunnen we premium kwaliteit garanderen met een minimale ecologische voetafdruk.

Is jullie reinigingsproduct ecologisch verantwoord?

Ja, ons reinigingsproduct is een 100% natuurlijk probiotisch en ecologisch schoonmaakmiddel gebaseerd op EM-technologie (Effectieve Micro-organismen). Het zorgt ervoor dat de goede micro-organismen in de meerderheid zijn waardoor ze de werking van de schadelijke micro-organismen onderdrukken.

Recycleert Festicup de bekers wanneer ze versleten zijn?

Ja, je kan je versleten bekers bij ons binnenbrengen of ze door ons laten ophalen. We zorgen ervoor dat ze correct gerecycleerd worden. Momenteel worden ze vermalen tot grondstof voor bijvoorbeeld smartphonehoesjes.

Waarom is het beter om de herbruikbare bekers tijdens een evenement meer dan een keer te gebruiken?

Meestal is het perfect mogelijk om tijdens een evenement herbruikbare bekers meermaals te gebruiken. En daar zijn we bij Festicup fan van! Met een minimum aantal bekers, en dus een minimaal transportvolume, komen we naar je evenement. De bekers die je tijdens je evenement zal spoelen verbruiken slechts 0,02 liter water per beker. Bovendien is er geen energie nodig om ze te drogen, aangezien ze toch meteen hergebruikt worden. Op deze manier sparen we heel wat water en energie uit.

Er zijn natuurlijk evenementen waar dit niet werkt, zoals bijvoorbeeld een voetbalmatch waar het drankverbruik in sterke pieken op een korte tijdspanne ligt. Je kan dan onmogelijk je bekers op tijd wassen om ze te hergebruiken.

Heb ik een account nodig om te bestellen?

Ja, je kan je bestelling het makkelijkste plaatsen via onze webshop. Zo hebben we meteen alle nodige gegevens en kan de administratie vlot verlopen.

Als bedrijf of overheidsinstantie kan je met verschillende gebruikers toegang krijgen tot het account.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Zolang je order niet in productie is kan je je bestelling annuleren. Heb je je vergist tijdens het bestelproces, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Wie levert mijn bestelling?

Al onze zendingen gebeuren met Bpost of GLS, naar gelang de grootte van je pakket. Je ontvangt bij elke bestelling een track-and-trace zodat je op de hoogte blijft van de levering.

Ik ben een overheidsinstantie, hoe plaats ik mijn bestelling?

Je kan je bestelling online plaatsen en je bestelbonnummer als opmerking meegeven of je stuurt ons de bestelbon door per mail. Vervolgens brengen we alles voor jou in orde.

Kan ik achteraf betalen op factuur?

Neen, al onze klanten betalen steeds wanneer ze hun bestelling plaatsen. Enkel overheidsinstanties kunnen nadien betalen d.m.v. het gebruik van een bestelbon.

Kan ik als particulier ook bestellen?

Zeker! Heel wat particulieren gingen je al voor. Aarzel niet om onze bekers te proberen voor je volgende tuinfeest of house party!

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Je hebt veertien dagen de tijd om te beslissen of het product aan je eisen voldoet. Zorg ervoor dat het product in originele staat blijft en gebruik het niet. Weet je nog niet of je het product wilt houden? Laat het dan in de originele verpakking zitten. Moet je het uitpakken om het te beoordelen? Doe dat dan slechts voor zover dat nodig is.

In het geval van aangebroken, incomplete of beschadigde producten, of producten die duidelijk gebruikssporen vertonen, behouden wij ons het recht om de daardoor ontstane waardevermindering aan je door te berekenen. Deze waardevermindering kan oplopen tot 100% van het aankoopbedrag. Ook als de verpakking beschadigd is kunnen we ervoor kiezen je slechts gedeeltelijk te vergoeden. Schrijf in geen enkel geval op de verpakking en plak er geen stickers of plakband op.

Bedrukte bekers kan je nooit retourenen, aangezien dit maatwerkproducten zijn.

Versturen jullie ook internationaal?

Ja, internationele bestellingen zijn mogelijk! Contacteer ons voor meer informatie over de verzendkosten.

Wat is de status van mijn bestelling?

Je kan de status van je bestelling bekijken in je account, onder het menu ‘bestellingen’.

Er bestaat al een account op mijn btw-nummer, hoe kan dit?

Een van je collega’s zal in het verleden al een bestelling bij ons hebben geplaatst. Geen nood, we kunnen je toegang geven tot datzelfde account. Contacteer ons en we helpen je met plezier verder.

Cookies & Privacy

Deze website gebruikt cookies.
Meer informatie Ok!